Over Ons

DOS Medical importeert, verkoopt en ontwikkelt medische producten. We hebben producten voor klachten aan keel, neus of oren (KNO), de huid en allergieklachten. Veel van onze producten zijn ontwikkeld in samenwerking met specialisten. Zo bieden we veel professionals de producten en praktische oplossingen die zij nodig hebben voor hun patiënten.

De geschiedenis van DOS Medical

DOS Medical is in 2007 opgericht. Sindsdien hebben we een flinke groei gerealiseerd. Ons assortiment producten is sterk uitgebreid en dit is nooit gestopt. We ontwikkelen nog steeds nieuwe producten. Ook hebben we mooie relaties opgebouwd met onze klanten. De praktische oplossingen die onze producten bieden, hebben voor een goede reputatie bij zowel artsen en professionals als consumenten gezorgd.

Honingproducten

DOS Medical is gestart met producten op basis van zuivere honing. Dit zijn bijvoorbeeld AnaMel, NasuMel en DerMel.

In de loop van de jaren is de honinglijn verder uitgebreid. Onderstaand een overzicht van al onze honingproducten.

AnaMel

AnaMel is een zalf die de huid tot rust brengt. Het biedt je verlichting van wondjes, kloofjes en irritatie. Ook geeft het je huid antibacteriële bescherming.

Bezoek AnaMel.nl about AnaMel

DerMel

DerMel is een huidzalf voor wondjes en klachten als jeuk, irritatie en een droge huid. Brengt de huid tot rust, biedt antibacteriële bescherming en versnelt wondgenezing. Ook geschikt bij wondjes door eczeem.

Bezoek DerMel.nl about DerMel

NasuMel

NasuMel is een neuszalf op basis van zuivere honing. Dé keuze van de KNO-arts. Helpt bij korstjes in de neus, preventie van bloedneuzen en droog en geïrriteerd neusslijmvlies.

Bezoek Nasumel.nl about NasuMel

RhinoBlock

RhinoBlock is een neuszalf met zuivere honing die allergenen blokkeert. Er komen minder allergenen op je neusslijmvlies. Ideaal bij hooikoorts, huisstofmijtallergie en allergie voor huisdieren.

Bezoek RhinoBlock.nl about RhinoBlock

OtoMel

Oordruppels met zuivere honing. Het verzorgt en verzacht de huid in de uitwendige gehoorgang en helpt bij jeuk, eczeem en oorontstekingen.

Bezoek OtoMel.nl about OtoMel

Uitbreiden van het KNO-assortiment

DOS Medical blijft nieuwe medische producten ontwikkelen, produceren en introduceert ook producten als distributeur. Na een start met de honingproducten, hebben we veel medische producten aan ons assortiment toegevoegd. Onderstaand een aantal voorbeelden.

 

NasoFree

Een van onze KNO-producten die we aan het assortiment hebben toegevoegd is NasoFree. NasoFree neusdouche en spoelzout met of zonder xylitol stelt je in staat om effectief je neus te reinigen. Het is bijvoorbeeld effectief bij het verminderen van klachten door allergenen of verkoudheid. Verder helpt het ook de neus schoon te houden na bijvoorbeeld een neusoperatie.

Bezoek NasoFree.nl about NasoFree

AT14

AT14 is een merk dat op een ongewone manier tot stand is gekomen. Vanuit allergologen en dermatologen kwam namelijk het idee voor een écht hypoallergene huidverzorgingslijn. Samen met specialisten in allergie en huid heeft DOS Medical de AT14 huidverzorgingsproducten ontwikkeld. AT14 is écht hypoallergeen en kan door mensen met bewezen contactallergie worden gebruikt, zonder dat de producten problemen geven.

Bezoek AT14.nl about AT14

StimuScent

StimuScent reuktraining van DOS Medical is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het is een training waarmee je verloren reukvermogen (gedeeltelijk) kunt herstellen. Dit gebeurt doordat je met de reuktraining de reukzenuw en hersenen stimuleert. Er is bewijs dat de training en de geuren echt werken en veilig te gebruiken zijn.

Meer over StimuScent about StimuScent

NoseWings

NoseWings zijn neusspreiders ontwikkeld door een KNO-arts. NoseWings helpen je om vrijer te ademen door je neus. Ze kunnen ook snurken door een verstopte neus verminderen. NoseWings zijn ontworpen om de neusademhaling te verbeteren voor mensen die een (chronische) verstopte neus ervaren, met name tijdens het slapen.

Bezoek NoseWings.nl about NoseWings

In samenwerking met specialisten

We ontwikkelen vaak samen met specialisten, patiënten en behandelaars nieuwe producten. Deze producten zijn in veel gevallen via de arts of medisch specialist beschikbaar voor patiënten.

Een aantal van onze producten komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar:

Maar het is ook mogelijk om zelf als consument onze producten te bestellen. Bekijk onze webwinkels hieronder.

Speciaal voor de KNO-arts en dermatoloog

De producten van DOS Medical staan bekend om de praktische oplossingen voor klachten. Onze producten worden niet voor niets door artsen en professionals geadviseerd en voorgeschreven. We hebben op verzoek van KNO-artsen in België onze levering van KNO-producten en webwinkel uitgebreid naar Vlaanderen. Zo kunnen zij ook onze producten voorschrijven en adviseren.

Voor veel artsen zijn wij de vertrouwde leverancier van een breed assortiment aan single-use instrumentarium. Voor zowel op de polikliniek als op de OK hebben we verschillende single-use producten beschikbaar.

Bekijk ons single-use instrumentarium voor professionals

BAP Medical

In 2020 is DOS Medical overgenomen door BAP Medical. BAP Medical heeft een ruime expertise in medische oplossingen voor de huid en veel ambitie om DOS Medical te laten groeien.

Het internationale netwerk van BAP Medical zorgt voor wereldwijde merkbekendheid van de DOS Medical producten. BAP Medical is wereldwijd actief via een uitgebreid netwerk van distributeurs. De internationale activiteiten strekken zich uit over meer dan 70 exportlanden, met een specifieke focus op Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Onze visie voor de toekomst

Voor zowel BAP Medical als DOS Medical staat het bieden van praktische oplossingen voor professional en patiënt centraal. Ons doel is om ervoor te zorgen dat deze medische oplossingen wereldwijd toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Middels het internationale netwerk van BAP Medical neemt dit alleen maar toe.

Bovendien kun je een constante uitbreiding met merken en producten van ons verwachten!